#teamvoorveranderingHellendoorn
#teamvoorveranderingHellendoorn

GroenLinks stelt kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vast

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks op 22 november is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Hellendoorn vastgesteld. Ook op het verkiezingsprogramma is een definitieve klap gegeven.

In Hellendoorn wordt de lijst, zoals in september al was vastgesteld, aangevoerd door de huidige fractievoorzitter Dennis op den Dries. Hij wordt op plaats 2 gevolgd door huidig commissielid Andre Oonk, die tijdens de ziekte van Op den Dries ook al ervaring als raadslid heeft opgedaan. Op plek 3 staat Anja ter Harmsel. Zij heeft ruime ervaring als raadslid, maar is nieuw voor GroenLinks. Zij heeft met volle inhoudelijke overtuiging voor de positieve veranderkoers van GroenLinks gekozen.

In Hellendoorn wordt de top 5 gecomplementeerd met twee  nieuwkomers van 17 en 16 jaar: Andy Struikenkamp op 4 en Mike Knol op 5. Zij zijn op jonge leeftijd al zo gemotiveerd en capabel dat zij uitstekend als raadslid ingezet kunnen worden. De rest van de lijst is een mix van jong en oud, nieuwkomers en ervaren krachten.

Uniek is, dat Henk Koster bereid is gevonden om als lijstduwer te fungeren. Deze Hellendoorner was in 1978 het allereerste raadslid voor GroenLinks (destijds nog de PPR). Dat is exact 40 jaar geleden, en om dit gedenkwaardige feit luister bij te zetten, en om te laten zien dat de idealen van GroenLinks generatie-overstijgend zijn, neemt Koster deze eervolle plek op de kandidatenlijst in.

Ook het verkiezingsprogramma van GroenLinks, getiteld ‘Groen, links, optimistisch en vooruitstrevend’, is door de leden vastgesteld. Dit programma staat vol met concrete acties om tot toekomstgerichte verandering te komen. Eerlijk delen, schone energie, het versterken van de sociale samenhang en het vernieuwen van de democratie staan hierin centraal. Het programma is onder dit bericht te downloaden.

De volledige lijst in Hellendoorn:

 1. Dennis op den Dries            
 2. Andre Oonk                         
 3. Anja ter Harmsel                  
 4. Andy Struikenkamp             
 5. Mike Knol                            
 6. Jody Kurvink – Besten          
 7. Jan Willem Meijberg             
 8. Marieke Grefelman               
 9. Robbin Bom
 10. Tineke Hoeksma
 11. Hessel Diepeveen
 12. Jetty Tijhof
 13. Jochem Besten
 14. Gerrit Dommerholt
 15. Erwin Knobben
 16. Wouter Felix
 17. Henk Koster