Hellendoorn op zondag 22 april in actie voor bijen en vlinders!

Op zondag 22 april is het nationale zaaidag. In het hele land worden tuinen en gemeentelijke groenstroken ingezaaid met bloemenmengsels. Hiervan profiteren onder andere bijen en vlinders, omdat het voedselaanbod vergroot wordt. Deze en andere insecten worden sterk bedreigd, onder andere door het gebruik van gifstoffen en het ontbreken van o.a. bloemrijke weilanden, bermen, groenstroken en tuinen.

GroenLinks trekt zich het lot van deze fraaie dieren aan en gaat in samenwerking met de gemeente Hellendoorn op 22 april om 14.00 uur actief aan de slag door aan de Helmkruidlaan/Schaapskooiweg tegenover A.v. Athletics bloemzaad in te zaaien. Bewoners van de gemeente Hellendoorn wordt opgeroepen om mee te doen, bijvoorbeeld door de tuin in te zaaien met het bloemzaad wat in de verkiezingscampagne door GroenLinks is uitgereikt. Daarnaast wordt op 21 en 22 april de nationale bijentelling gehouden. Ook daar kan iedereen aan mee doen.

Met zijn allen kunnen we het verschil maken op 22 april 2018!

De kinderen van nu zijn de beslissers van de toekomst.

Bewustwording dat bijen en vlinders belangrijk zijn kan ook in de tuin van de basisscholen worden onderwezen. Daarom roepen we bedrijven en ouders op om een zaaipakket aan scholen te doneren. De docent kan dan met de kinderen bloemen zaaien en laten ervaren hoe bijzonder de bijen zijn.