De 'Actie steenbreker' afgelopen zaterdag was een succes.

Om iedereen een zetje in de rug te geven, hield GroenLinks 'Actie Steenbreker'. In Hellendoorn en Nijverdal konden inwoners een tegel of klinker omruilen voor een vaste plant.

Mensen stonden in Hellendoorn al klaar met een tegel toen de bakfiets arriveerde.  In Nijverdal werd er zelfs een tegel gebracht met een rollator. Het liep lekker door en het werd een gezellig middag.

Wanneer je je tuin groener maakt, verhinder je overlast bij hoosbuien.Het water kan beter door de grond worden opgenomen. Als  je een vaste plant neemt, waarmee je vlinders, insecten en vogels naar je tuin lokt, sla je twee vliegen in één klap.
GroenLinks wil met deze actie mensen aan het denken zetten. Maak meer ruimte voor groen in de tuin. Je kunt hiervoor eventueel een klein stukje terras of bestrating ter grote van een tegel verwijderen.

Vergroening van de tuin zorgt er namelijk voor dat het water in de grond kan zakken, de temperatuur in de bebouwing wordt verlaagd, het zorgt dat fijnstof wordt afgevangen, insecten , amfibieën , vogels en kleine dieren weer een leefgebied vinden en dat mensen zich prettiger en gezonder voelen.