GroenLinks Hellendoorn supertrots op coalitieakkoord en college!

Hellendoorn - De kogel is door de kerk: GroenLinks gaat samen met het CDA, de ChristenUnie en D66 de coalitie vormen in de gemeente Hellendoorn. Vrijdag 25 mei werden het coalitieakkoord en het beoogde college gepresenteerd tijdens een persconferentie.

Coalitieakkoord ‘Duurzaam Durven Doen’
GroenLinks is enorm trots op het coalitieakkoord, dat de titel ‘Duurzaam Durven Doen’ heeft meegekregen. Het is het meest groene coalitieakkoord ooit, met stevige ambities op het gebied van schone energie en het vergroenen van de leefomgeving. Er worden concrete maatregelen genomen om de verkeersveiligheid van kwetsbare weggebruikers (fietsers en voetgangers) te verbeteren. Daarnaast is het ook een enorm sociaal akkoord, met extra aandacht voor kwetsbare inwoners. Ook wordt er stevig ingezet op bestuurlijke vernieuwing en het betrekken van jongeren. Ook de koopzondagen worden uitgebreid. Het complete

 

Dennis op den Dries wethouder, Andre Oonk in de gemeenteraad
Namens GroenLinks wordt huidig fractievoorzitter Dennis op den Dries voorgedragen als wethouder. Hij zal zich in het college gaan bezighouden met de thema’s Klimaat & Energie, Duurzaamheid, Natuur, water en landschap, openbare werken, lokaal verkeer en sport.
De plaats van Dennis in de gemeenteraad zal worden ingenomen door Andre Oonk. Hij zal samen met Anja ter Harmsel onze raadszetels bezetten. Andy Struikenkamp zal als commissielid namens GroenLinks gaan optreden. Zij worden allen in een extra raadsvergadering op 11 juni geïnstalleerd. Ondersteund door fractiemedewerker Mike Knol en de steunfractie zal dit het team zijn dat de komende vier jaar GroenLinks zal vertegenwoordigen in Hellendoorn!

 

Trots en ambitieus
GroenLinks Hellendoorn is enorm trots op het bereikte resultaat en knetterambitieus om aan de slag te gaan samen met het CDA, de ChristenUnie en D66. Wij hebben enorm veel vertrouwen in deze samenwerking!