GroenLinks neemt stelling tegen vage doelen en visieloze gedachten van dit college. De fractie van GroenLinks zal dan ook niet aanwezig zijn om deze inhoudsloze, vage en burgeronwaardige visie te bespreken in de commissie van 19 januari 2012.

Vandaag, donderdag 19 januari 2012, wordt de “geactualiseerde” strategische visie van de gemeente Hellendoorn door de gezamenlijke commissies Grondgebied en Algemene Bestuurlijke Zaken en Middelen (=ABZM) behandeld. Deze “visie” is eerder in het najaar van 2011 behandeld in de commissie ABZM, waarin bijna raadsbreed werd aangegeven dat een visie zonder concrete acties en verantwoording geen enkele meerwaarde voor onze gemeente heeft en bovendien geen recht doet aan de input van veel burgers, bedrijven en organisaties die hun bijdrage hebben geleverd aan deze strategische visie.

 

Tot onthutsing en verbijstering van de gehele GroenLinks fractie, wordt vandaag, 19 januari 2012, een “strategische visie” besproken, waarbij geldt ”dat deze strategische visie een lange termijnvisie is, die abstract is geformuleerd. Dat is een bewuste keuze. De concrete vertaling van de strategische visie vindt plaats in deelvisies, beleidsnota’s en jaarplannen”.

 

Voor de fractie van GroenLinks is deze visie helaas een voorbeeld van een notitie met richtingloze, inhoudsloze en vage gedachtegangen, waarbij de input en inspanning van vele burgers, bedrijven, organisaties en politieke partijen terzijde wordt geschoven. De gehele visie staat vol met slagzinnen zoals “wij leveren een goed niveau van publieke dienstverlening” en “wij streven naar een goede bereikbaarheid van de gemeente als geheel en de verschillende kernen onderling” en “de gemeente zet de komende jaren hoog in op het onderwerp duurzaamheid”. Op geen enkele manier wordt aangeven welk acties nodig zijn om bijvoorbeeld bereikbaarheid en duurzaamheid te bereiken en wanneer deze acties worden uitgevoerd en geëvalueerd.

 

GroenLinks vindt dat deze vage, inhoudsloze en domme strategische visie op geen enkele manier recht doet aan wat burgers, politieke partijen, bedrijven en organisaties kunnen verwachten van een college. Bovendien zijn de vaag geformuleerde criteria in de visie van GroenLinks een garantie voor misverstanden en conflicten.