GroenLinks wil een duurzaam en sociaal Hellendoorn. Op deze site kunt u alles te weten komen over de plannen die Groenlinks heeft met de gemeente Hellendoorn. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 heeft GroenLinks voor het eerst zelfstandig meegedaan en 1 zetel weten te bemachtigen.

We staan dus op eigen benen! Doet u met ons mee? Wij hebben Zin in de Toekomst!

GroenLinks staat voor een samenleving voor iedereen, waarin iedereen meedoet en waarin voor iedereen plaats is. Dit is ongeacht de religieuze en culturele achtergronden, seksuele voorkeuren, levensstijlen en leeftijden. Maar in deze samenleving moet wel duidelijk zijn wat wel en niet mag, en ook dat voor iedereen dezelfde rechten en plichten gelden. De dialoog moet gezocht worden en niet de confrontatie. Preventie is dan ook belangrijker dan repressie.

Onze gemeente is een groene gemeente wat betreft landschap en natuur. De Sallandse Heuvelrug, het Wierdense Veld en het stroomgebied van de Regge zijn schitterende voorbeelden. Laten we deze groene gebieden daarom goed beheren en waar mogelijk zelfs uitbreiden. Toch moeten wij meer doen aan een groen en duurzaam Hellendoorn.

Met betrekking tot verkeer en vervoer kunnen de fiets en het openbaar vervoer wel een paar goede impulsen gebruiken. We hebben als gemeente de afgelopen jaren flink energie en geld gestoken in asfalt en autovoorzieningen, maar de fiets is het kind van de rekening. De fietser moet in de gemeente Hellendoorn prioriteit krijgen. Daarnaast valt er op het gebied van openbaar vervoer nog genoeg te winnen.

Dit is echter slechts een globaal beeld van onze idealen.