Politiek is keuzes maken, GroenLinks kiest voor mensen!

 

De Hellendoornse gemeenteraad heeft donderdag besloten een krediet van ruim 14 miljoen euro aan te gaan om de Noord-Zuidverbinding aan te leggen. GroenLinks vindt dit heel onverstandig. Niet alleen omdat het plan niet unaniem door de inwoners wordt gedragen, maar ook omdat het financieel zeer onverantwoord is. We hebben de komende jaren het geld hard nodig voor mensen!

 

De gemeente krijgt de komende jaren veel extra taken op bijvoorbeeld het gebied van zorg en werk. Deze taken moeten met veel minder geld dan nu worden uitgevoerd. Daarnaast heeft Hellendoorn al een schuld staan van 140 miljoen euro. Toch vonden CDA, BurgerBelang, GemeenteBelangen, VVD en de ChristenUnie het verantwoord om nog eens 14 miljoen euro te lenen voor de aanleg van de rondweg.

GroenLinks vindt dat we zorgvuldig moeten omgaan met gemeenschapsgeld. Juist in deze tijd moeten we ervoor zorgen dat mensen niet aan de kant blijven staan omdat we geen geld hebben om werk en zorg fatsoenlijk te regelen. Voor GroenLinks gaat het om mensen!

Maar wat zou jij doen met 14 miljoen?

Politiek is een kwestie van keuzes maken. GroenLinks kiest dus voor investeren in mensen. Maar wij zijn benieuwd welke keuze onze inwoners maken. Daarom vraagt GroenLinks: “Wat zou jij doen met 14 miljoen?”

Jouw antwoord kun je hier melden! 

Het meest originele idee zal door GroenLinks worden beloond met  een cadeau ter waarde van 14 euro. Niet veel, maar ons campagnebudget is beperkt. En wij vinden het nu eenmaal belangrijk om verstandig met geld om te gaan.