Vanochtend stonden onze leden al in alle vroegte te flyeren op station Nijverdal. Waarom?

GroenLinks knokt in de gemeente Hellendoorn voor schone energie, meer banen en goede zorg. Maar de wereld houdt niet op bij Haarle of Daarlerveen! Om echt iets te bereiken, moeten we ook in Europa een andere kant op!

 

Maar wat voor Europa willen wij dan?

Een Europa dat zuinig omspringt met land, water en grondstoffen. Dat fossiele brandstoffen vervangt door duurzame alternatieven. Dat blijft investeren in natuur en dat met een groene economie nieuwe banen creëert. Omdat Europa groener en eerlijker kan.

Investeren in werk in plaats van bezuinigen:
GroenLinks kiest voor een Europa dat investeert in banen. Een Europa dat mensen belangrijker vindt dan begrotingstekorten, waarin welvaart en financiële risico’s eerlijk worden verdeeld.

Zelf schone energie produceren:
GroenLinks wil dat Europa zelf schone energie produceert. We kopen nu olie, gas en steenkool van dubieuze regimes buiten de EU. Wij willen dat geld besteden binnen Europa. Dat is goed voor het klimaat en onze economie.

Baas op eigen bord:
GroenLinks maakt zich hard voor een Europa waarin je weet wat je eet. Een Europa waar duurzame landbouw en eerlijke voeding de standaard is.

GroenLinks. Van Hellendoorn tot Brussel!